Wet op de Kamer van Koophandel aangenomen door de Eerste Kamer

Op 12 november 2013 is het voorstel “Regels omtrent de Kamer van Koophandel (Wet op de Kamer van Koophandel)” aangenomen door de Eerste Kamer, zo blijkt uit de pagina bij de Eerste Kamer over dit wetsvoorstel. Over de datum van inwerkingtreding is op dit moment nog niets bekend. Zie voor informatie:

Het doel van dit wetsvoorstel is versnippering van het bestaande aanbod van publieke dienstverlening voor ondernemers tegen te gaan, de behoeftes en wensen van ondernemers (inclusief zelfstandigen zonder personeel) meer centraal te stellen en beter aan te sluiten bij de mogelijheden die digitalisering biedt.
De huidige twaalf Kamers van Koophandel, de vereniging Kamer van Koophandel Nederland en de stichting Syntens worden samengevoegd tot een organisatie met de status van een zelfstandig bestuursorgaan.
Naast de bestaande taken krijgt de Kamer van Koophandel twee nieuwe taken: innovatiestimulering en het beheer van de ondernemerspleinen. Tot slot worden de bestaande wettelijke heffingen van inschrijfplichtigen afgeschaft, waardoor de financiering van de Kamer van Koophandel voortaan deels ten laste zal komen van de begroting van het ministerie van Economische Zaken.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie