Tagarchief: privacy

Wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties ingediend | donateursinformatie, publicatieplicht stichtingen

De minister voor Rechtsbescherming heeft deze maand een voorstel voor een Wet transparantie maatschappelijke organisaties (Wtmo) bij de Tweede Kamer ingediend. In dat voorstel is het eerdere plan – dat persoonsgegevens van donateurs openbaar gemaakt moesten worden – verlaten. Het … Lees verder

Geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Jaarstukken en financiële verantwoording, Ondernemersplein, handelsregister en KvK, Stichting, Vereniging | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Onderzoek naar ruimere toegang notarissen tot ubo-register | Wwft

Hoewel het ubo-register de privacy van uiteindelijk belanghebbenden schaadt en niet bijdraagt aan de witwasbestrijding, willen notarissen graag toegang tot het complete register, zo lees ik in een nieuwsbericht op de KNB-site. Pseudo-ubo Ook het bizarre fenomeen van de pseudo-ubo … Lees verder

Geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Bestuur en toezicht, Juridische beroepsgroepen, Ondernemersplein, handelsregister en KvK, Personenvennootschap, ubo-register | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

Transparantie van donateurs | brief filantropie

Begin dit jaar is een wetgevingsconsultatie gehouden, met onder meer het voorstel dat goede doelen organisaties de persoonsgegevens van donateurs openbaar moeten maken, ter bestrijding van vermeende criminaliteit. Op de consultatie zijn vele reacties uit de goede doelen sector binnen … Lees verder

Geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Stichting, Vereniging | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Handel in persoonsgegevens via Kamer van Koophandel aan banden?

Op mijn algemene blog publiceerde ik het artikel “Handel in persoonsgegevens via Kamer van Koophandel aan banden?” >>> lees verder.

Geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Ondernemersplein, handelsregister en KvK | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

CAHR advies Autoriteit Persoonsgegevens

Eind maart jl. is bekend gemaakt dat de Autoriteit Persoonsgegevens grote kritiek heeft op het wetsvoorstel inzake het ‘centraal aandeelhoudersregister’ (CAHR). Meer informatie: brief van de Autoriteit Persoonsgegevens zoals gepubliceerd op overheid.nl; dossier wetsvoorstel

Geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk) | Tags: , | Een reactie plaatsen

Kamer van Koophandel stopt met handel in persoonsgegevens onder druk van de Autoriteit Persoonsgegevens

Verheugend nieuws voor mensen die in het handelsregister staan ingeschreven: de Kamer van Koophandel stopt met het informatieproduct dat vooral werd gekocht door commerciële partijen die zzp’ers en bestuurders willen benaderen met aanbiedingen. De Kamer onderzoekt verder welke andere producten … Lees verder

Geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Al 162 reacties op de consultatie “Transparantie maatschappelijke organisaties”

Bij het schrijven van dit bericht zijn er al 162 reacties binnen op de internetconsultatie inzake “Transparantie maatschappelijke organisaties“. In het consultatievoorstel staat dat persoonsgegevens van donateurs van maatschappelijke organisaties openbaar moeten worden gemaakt, iets wat veel kritiek van goede … Lees verder

Geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Stichting, Vereniging | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Bestuurlijke uitdagingen in de not-for-profit | Pellicaan seminar 4 april 2019

Op donderdag 4 april 2019 van 14 tot 16 uur organiseert Pellicaan Advocaten in Rotterdam het seminar “Bestuurlijke uitdagingen in de not-for-profit“. Thema’s zijn: pseudo-ubo/witwasbestrijding en consequenties daarvan voor de not-for-profit, transparantievoorstellen, onder meer het donatieoverzicht met persoonsgegevens van donateurs, … Lees verder

Geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Bestuur en toezicht, Europa en het rechtspersonenrecht, Europese rechtsvormen, Juridische positie statutair bestuurder (overeenkomst opdracht / arbeidsovereenkomst e.d.), Leidinggevenden aansprakelijkheid, Ondernemersplein, handelsregister en KvK, Stichting, Vereniging | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Kamervragen naar aanleiding van winnen ‘Big Brother Award’ door de Kamer van Koophandel

Op 25 januari jl. zijn vragen gesteld door een lid van de Tweede Kamer over het optreden van de Kamer van Koophandel als handelaar in persoonsgegevens: Vragen van het lid Moorlag (PvdA) aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat … Lees verder

Geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Privacy in de handelsregisterwet

Sinds maart 2017 is een wijziging van de handelsregisterwet in behandeling bij de Tweede Kamer. Het voorstel beoogt de kwaliteit van de handelsregisterinformatie te versterken. Verder worden een aantal onderwerpen op het gebied van bestrijding van criminaliteit geregeld. Naar aanleiding … Lees verder

Geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen