Tips voor het gebruik van de Offshore Leaks Database voor cliëntenonderzoek c.a.

De Offshore Leaks Database, samengesteld door International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) kan worden gebruikt voor cliëntenonderzoek op grond van de Wwft en voor andere juridische onderzoeken.

In dat verband is het nuttig om de zoektips te lezen die onlangs op de site zijn gepubliceerd:

Let op:
Gebruik van de database is geheel voor eigen risico. Voor deze datahandelaar geldt, wat voor andere datahandelaren (zoals World-Check) ook geldt: de kwaliteit van de database is onbekend en op datahandelaren wordt geen integriteitstoezicht  uitgeoefend. Ook datahandelaren moeten zich aan de Europese en nationale gegevensbeschermingsregelgeving houden, maar of en in welke mate ze dat doen, weet niemand.
Voorts kunnen de gegevens uit dit soort databases illegaal verkregen zijn en kan het gebruik daarvan onder sommige jurisdicties eveneens illegaal zijn.


Aanvulling 18 december 2018
Op een site voor onderzoeksjournalisten staat de pagina Researching Corporations and Their Owners, met een overzicht van databases en andere bronnen met gegevens over rechtspersonen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Europa en het rechtspersonenrecht, Europese rechtsvormen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s