Europese kapitaalvennootschappenrichtlijn in het Publicatieblad van de Europese Unie verschenen

Op 30 juni jl. is de Europese kapitaalvennootschappenrichtlijn in het Publicatieblad van de Europese Unie verschenen. In de richtlijn zijn voorschriften over de oprichting en werking, en de fusie en splitsing van de kapitaalvennootschappen bijeengebracht, die voorheen in afzonderlijke richtlijnen stonden.

Openbaarmaking en koppeling van centrale, handels- en vennootschapsregisters

Hoofdstuk III van titel I van de richtlijn handelt over “Openbaarmaking en koppeling van centrale, handels- en vennootschapsregisters” en bevat de regels waaraan de handelsregisters in de EU lidstaten moeten voldoen. Daarin is ook de basis voor het systeem van gekoppelde registers van de EU (BRIS) te vinden, daar schreef ik al eerder over.

Meer informatie:

Naam richtlijn: Richtlijn (EU) 2017/1132 van het Europees Parlement en de Raad van 14 juni 2017 aangaande bepaalde aspecten van het vennootschapsrecht.

In de richtlijn worden samengevoegd: Richtlijnen 82/891/EEG, 89/666/EEG van de Raad, Richtlijnen 2005/56/EG, 2009/101/EG, 2011/35/EU en 2012/30/EU van het Europees Parlement en de Raad.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Europa en het rechtspersonenrecht, Europese rechtsvormen, Fusie, overname en splitsing, Grensoverschrijding, Naamloze vennootschap, Ondernemersplein, handelsregister en KvK, Rechtspersonenrecht overig en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s