Steun van Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht voor initiatief tot modernisering personenvennootschapsrecht

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) laat weten dat de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht van KNB en Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) steun geeft aan het initiatief inzake een wetsvoorstel personenvennootschappen:

Steun van GCV voor initiatief tot modernisering personenvennootschapsrecht
07-07-2016

‘Het rapport van de werkgroep personenvennootschappen creëert een degelijke basis voor modernisering van het personenvennootschapsrecht. De huidige wetgeving op dit gebied is niet meer van deze tijd.’ Daarover bestaat volgens de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht (GCV) brede consensus onder vennootschapsjuristen en in de maatschappij. Maar de GCV plaatst ook kanttekeningen bij het rapport.

De werkgroep personenvennootschappen heeft op 15 juni een nieuwe wettelijke regeling voor de personenvennootschap geïntroduceerd. De GCV heeft daarover namens de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) advies uitgebracht. De GCV steunt het initiatief van de werkgroep tot modernisering van het personenvennootschapsrecht. De GCV ziet echter ook aanleiding voor het maken van een aantal opmerkingen over het rapport. Deze betreffen onder meer de uitwerking van de voorgestelde overgang onder algemene titel bij verkrijging van rechtspersoonlijkheid door een personenvennootschap als daarbij registergoederen en/of aandelen op naam zijn betrokken.

Definitieve versie in voorbereiding
Het wachten is nu op de definitieve versie van het rapport. De werkgroep personenvennootschappen verzamelt alle ingekomen reacties en zal zich daarover beraden. De definitieve versie van het rapport zal naar verwachting komend najaar aan de minister van Veiligheid en Justitie worden aangeboden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Personenvennootschap en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s