Ubo-register | de zorgen van familiebedrijven en andere belanghebbenden over veiligheid en privacy

Elif Barioglu schreef voor het ubo-register weblog het onderstaande artikel:

De zorgen van familiebedrijven en andere belanghebbenden over veiligheid en privacy

In de drang naar ‘transparantie’ worden privé gegevens van natuurlijke personen algemeen beschikbaar voor lieden die met die gegevens helemaal niets te maken hebben, zoals nieuwsgierige aagjes en criminelen. Dat probleem wordt door de Europese en Nederlandse overheid niet onder ogen gezien.

Één van de organisaties die van de achterban vragen krijgt over het ubo-register en het overheidsregister van aandeelhouders, is FBNed, de organisatie FamilieBedrijven Nederland.  Uit een op 18 mei jl. verschenen bericht blijkt dat de leden van FBNed zich zorgen maken:

Het UBO-register leeft onder onze leden. Er is grote bezorgdheid over privacy en veiligheidsrisico’s. Deze zorgen begrijpen wij en zijn terecht.

FBNed heeft een notitie geschreven, die hier te vinden is. Al eerder heeft FBNed aangegeven twijfels te hebben over de openbaarheid van het ubo-register, lees dit artikel van juni 2015 in FamBizz.

Lees over de risico’s voor natuurlijke personen ook dit artikel van 19 mei jl. in het Eindhovens Dagblad, “Slechts papieren waarborg voor privacy van anti-witwas-register“.

Intussen gaat de campagne voor een volledig openbaar ubo-register door, lees daar over de berichten van de Nederlandse Transparancy organisatie, onder meer dit bericht van 12 mei jl. en worden de zorgen over veiligheid en privacy door dit soort campagnevoerders zonder motivering weggewuifd.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s