Naar een nieuwe regeling voor de personenvennootschappen | congres 15 juni 2016

Zelf had ik bedacht dat het niet moeilijk zou moeten zijn om een wetsvoorstel personenvennootschappen te maken op basis van het eerder gestrande voorstel. Wat mij betreft veel simpeler en geen ingewikkeld gedoe over omzetting in een kapitaalvennootschap.
Uit een aankondiging blijkt dat er inmiddels door een juridische werkgroep een wetsvoorstel is gemaakt (wellicht wel met iets over rechtspersoonlijkheid er in). Ik ben benieuwd!

Door een aantal universitaire partijen wordt op 15 juni a.s.een congres georganiseerd onder de titel ‘Naar een nieuwe regeling voor de personenvennootschappen’. Tijdens dit congres wordt het rapport van de werkgroep gepresenteerd.
Tijdens het congres worden voordrachten gehouden door prof. mr. Martin van Olffen , prof. mr. Harm Jan de Kluiver, prof. dr. Iris Wuisman, Prof. dr. Bastiaan Assink, prof. mr. Steven Perrick, prof. dr. Stan Stevens, prof. mr. Hylda Boschma en prof. mr. Jan-Bernd Huizink.

Intro:

De huidige wettelijke regeling voor de personenvennootschap is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Na het intrekken van het wetsvoorstel voor een nieuwe regeling voor de personenvennootschappen (titel 7.13 BW) in 2011, heeft daarom een breed samengestelde werkgroep met wortels in het bedrijfsleven, de advocatuur, het notariaat en de wetenschap, o.v.v. prof. mr. Martin van Olffen, zich gezet aan een analyse van de knelpunten in de huidige regeling en in aansluiting daarop een proeve voor een nieuwe wettelijke regeling voor de personenvennootschap. Het rapport, concept wetsvoorstel en bijbehorende toelichting worden op dit symposium gepresenteerd en besproken met ruime gelegenheid tot discussie. De bijdragen van de inleiders en overige deelnemers aan het symposium zullen hun weerslag vinden in de definitieve stukken van de werkgroep.

Meer informatie over het congres.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Personenvennootschap en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s