Bressers van EZ: Ondernemingsdossier op de schop: ‘Het roer moet om’

Uit het artikel voor iBestuur door Nicole van der Steen blijkt dat volgens Mark Bressers, directeur Regeldruk en ICT-beleid bij Economische Zaken, het Ondernemingsdossier niet goed functioneert.

Zij citeert Bressers:  “De digitale voorzieningen voor bedrijven en met name het Ondernemingsdossier moeten anders.

Een ander citaat: “Alle milieugerelateerde onderwerpen voor ondernemers staan bijvoorbeeld op één plek. Voor een aantal branches werkt het. Maar je wilt niet weten wat het kost aan investeringen om op deze manier verder te gaan. Het werd een te zwaar systeem voor een te kleine groep.

Het artikel illustreert de ondoordachte en onberaden digitaliseringsdrift van de rijksoverheid. Het is te hopen dat nieuwe projecten, zoals het ubo-register en het overheidsregister van aandeelhouders beter worden aangepakt.

Vindplaats artikel: hier

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Ondernemersplein, handelsregister en KvK en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s