Basisregistraties Kadaster en KvK steeds verder gekoppeld

Uit een bericht van het Kadaster blijkt dat 59% van de niet-natuurlijke personen inmiddels in de basisregistratie kadaster (BRK) zijn gekoppeld aan het handelsregister. Voorts verwijst het bericht naar een in JBN verschenen artikel over de koppeling.

Basisregistraties Kadaster en KvK steeds verder gekoppeld

Het Kadaster heeft sinds juli 2014 een koppeling gemaakt tussen de Basisregistratie Kadaster (BRK) en het Handelsregister (NHR) van de Kamer van Koophandel. Inmiddels is 59% van de Niet-Natuurlijke Personen (NNP) in de BRK gekoppeld met het NHR.

Geen onduidelijkheid
Zowel het Kadaster als het Handelsregister kennen in de registratie een vorm van Niet-Natuurlijke Personen. Dit zijn rechtsvormen zoals bedrijven of samenwerkingsverbanden. Door het opnemen van het KvK-nummer bij het inschrijven van akten bij het Kadaster, is er geen enkele onduidelijkheid over de identiteit van een NNP’s. Goed voor het rechtsverkeer en efficiënt voor iedereen die zich bezighoudt met vastgoed en bedrijven.

Registratie Niet-Natuurlijke Personen verbeterd
In 2014 was slechts 49% van de NNP’s in de BRK gekoppeld met het Handelsregister. Begin 2016 is dit percentage gestegen naar 59%. Lang niet alle NNP’s zijn in beide registraties terug te vinden; soms hebben ze een afwijkend voorkomen. Dat zit vaak in simpele zaken zoals de schrijfwijze van zetels of de statutaire namen. Ongeveer de helft van de in de BRK voorkomende NNP’s zijn inmiddels gekoppeld met het NHR. De volledigheid moet de komende jaren steeds beter worden.

Juridisch belang van koppelingen
Het juridisch belang van het koppelen is beschreven in het vakblad Juridische Berichten voor het notariaat. De rol van de notaris in dit proces wordt duidelijk beschreven. Lees het artikel.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s