Pellicaan Advocaten: seminar bestuurdersaansprakelijkheid 14 april 2016

Op 14 april a.s. organiseert Pellicaan Advocaten een seminar over bestuurdersaansprakelijkheid.

Doelgroep

Op dit seminar zijn alle bestuurders van rechtspersonen welkom. Het seminar richt zich niet op juridische of financiële beroepsbeoefenaren.

Bestuurdersaansprakelijkheid

In beginsel is het privévermogen van een bestuurder van een besloten vennootschap of stichting afgeschermd en kunnen schuldeisers alleen bij de rechtspersoon aan kloppen. Dat privévermogen van de bestuurder lijkt daarmee buiten schot te blijven, maar de praktijk blijkt echter een stuk weerbarstiger. De wet biedt een bestuurder van een rechtspersoon namelijk alleen bescherming indien die bestuurder zijn taak op de juiste wijze vervult. Doet u dat als bestuurder niet, dan kan dit als gevolg hebben dat u als bestuurder met uw privévermogen aansprakelijk bent.

Het is aan de orde van de dag dat rechters bestuurdersaansprakelijkheid aannemen, met alle (financiële) gevolgen van dien. Tijdens het seminar van 14 april 2016 wordt door de inleiders besproken welke risico’s bestuurders lopen, welke (veelvoorkomende) fouten zij absoluut niet moeten maken en in welke situaties zij extra alert dienen te zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt een en ander toegelicht. Het belooft het een nuttige en informatieve middag te worden.

Het seminar wordt verzorgd door ondernemingsrechtadvocaten Xander Alders en Elif Barioglu.

Datum, locatie en aanmelding

Pellicaan Advocaten verwelkomt u op donderdag 14 april 2016 vanaf 15:15 uur in het pand aan de Rivium Promenade 190 (2909 LM Capelle aan den IJssel). Het seminar begint om 15:30 uur. Er wordt naar gestreefd om af te sluiten om 17:00 uur, waarna onder het genot van een drankje ervaringen met elkaar kunnen worden uitgewisseld. Deelname aan dit seminar is kosteloos.

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan: carolien.vanwilligen@pellicaan.nl.

Programma:
15:15 uur – Ontvangst
15:30 uur – Deel 1 Inleiding bestuurdersaansprakelijkheid
16:15 – 16:25 uur – Pauze
16:25 uur – Deel 2 Uitwerking in de praktijk
17:00 uur – Afsluiting en borrel

Deze aankondiging staat ook op de website van Pellicaan Advocaten.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuurdersaansprakelijkheid, Evenementen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s