KNB meent dat ontlopen ubo-register nog niet actueel is

Het blijft in de juridische wereld druk rondom het ubo-register. Het KNB schrijft te hebben gepeild of ubo’s zich al zorgen maken en denkt dat dit nog niet het geval is.
Ik veronderstel overigens dat de gevolgen van de nieuwe antiwitwasregels nog maar tot een kleine groep mensen is doorgedrongen.

Hierna het bericht van de KNB:

Poll: Ontlopen vermelding UBO-register nog niet veelvuldig in de praktijk
17-03-2016

Het notariaat merkt nog niet veel van familiebedrijven die een vermelding in het UBO-register proberen te vermijden. Dit blijkt uit de poll die de afgelopen week op NotarisNet stond. Bijna 60 procent van de 118 stemmers zegt dit niet of nauwelijks in de praktijk te zien.

Het FD kopte 9 maart: ‘Vlucht in Anglo-Amerikaanse trusts optie voor familiebedrijven’, dit om een UBO-vermelding te voorkomen. 24 procent van de pollstemmers laat weten dit zeker in de praktijk te zien. 16 procent ziet dat familiebedrijven zich oriënteren. Maar het merendeel van de stemmers ziet dit dus nog niet of nauwelijks terug in de praktijk.

Kamervragen
De Tweede Kamer heeft ook vragen gesteld over wat de gevolgen van een openbaar UBO-register zijn voor familiebedrijven. De KNB gaat samen met andere organisaties van meldingsplichtige instellingen in overleg met het ministerie van Financiën over nadere invulling van de contouren voor het UBO-register.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Europa en het rechtspersonenrecht, Europese rechtsvormen, Ondernemersplein, handelsregister en KvK en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s