Kamerbrief over de contouren van het UBO-register

Na mijn bericht over het ontbreken van de contouren van het ubo-register, is er gisteren een bericht op de site van de rijksoverheid verschenen, waarin wordt gemeld dat die contouren er inmiddels zijn, zie hierna de introductie:

Kamerbrief over de contouren van het UBO-register
Minister Dijsselbloem van Financiën stuurt de Kamer, mede namens de ministers van Veiligheid en Justitie en van Economische Zaken, een brief over het nog op te zetten UBO-register. Daarin moeten de namen komen te staan van natuurlijke personen die, al dan niet achter de schermen, bij een vennootschap of een andere juridische entiteit aan de touwtjes trekken. Het UBO-register moet helpen voorkomen dat het financiële stelsel wordt gebruikt voor het witwassen van geld of voor terrorismefinanciering.

Kijk hier voor de complete brief.

Het KNB maakt in dit bericht melding van de kamerbrief.

Aanvulling 12 februari 2016
Inmiddels is de brief ook op overheid.nl te vinden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s