Consultatie corporate governance code van start

Gisteren kondigde de Monitoring Commissie Corporate Governance Code een consultatie inzake de nieuwe code aan. De commissie schrijft:

De Monitoring Commissie Corporate Governance Code publiceert vandaag een Consultatiedocument met haar voorstellen voor een herziening van de Nederlandse Corporate Governance Code. Deze publicatie vormt het startsein voor de consultatieperiode waarin stakeholders en geïnteresseerden worden uitgenodigd om een reactie uit te brengen op het document en deel te nemen aan het publieke debat omtrent de herziening van de Code. De consultatieperiode duurt acht weken en eindigt op 6 april 2016. Het doel is om met de verkregen input en bevindingen uit de consultatiefase te komen tot een herziening van de Code. Het Consultatiedocument treft u hier aan.

Aangezien de code ook in andere sectoren als referentie wordt gebruikt, zoals in de accountancy, is het nuttig van een en ander kennis te nemen.

Een eerste commentaar is in de nieuwsbrief van Nauta te vinden. Beroepsorganisatie voor accountants NBA heeft een bericht onder de titel “NBA verwelkomt voorstel voor herziening corporate governance code” geplaatst.

Meer informatie

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Bestuur en toezicht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s