Jaarrekening deponeren uitsluitend digitaal

Op de site van de eerste kamer wordt vermeld dat het wetsvoorstel inzake deponering van bescheiden in het handelsregister langs elektronische weg op 8 december a.s. als hamerstuk zal worden afgedaan.

De wet wijzigt de terminologie in boek 2 Burgerlijk Wetboek: «neergelegd ten kantore van het handelsregister» wordt vervangen door: «gedeponeerd bij het handelsregister».
De wet biedt de ruimte om ook voor andere handelingen de elektronische route voor te schrijven. Het nieuwe artikel 19a van de Handelsregisterwet 2007 bepaalt onder meer:

Bij algemene maatregel van bestuur wordt voor daarbij aangewezen rechtspersonen bepaald dat voor daarbij aangewezen bescheiden waarvan bij of krachtens de wet is voorgeschreven dat die bij het handelsregister worden gedeponeerd, deponering daarvan uitsluitend langs elektronische weg plaatsvindt en worden regels gesteld over de wijze waarop die deponering moet plaatsvinden.

Inwerkingtreding

Er is aangekondigd dat ondernemingen met ingang van het boekjaar 2016 hun jaarrekening alleen nog digitaal kunnen deponeren.

Meer informatie

  • Algemene informatie op Ondernemersplein.nl
  • Site van het Standard Business Reporting Programma (SBR)
  • Wetsvoorstel zoals aan de eerste kamer voorgelegd
  • Dossier op overheid.nl over de wet,”Wijziging van de Handelsregisterwet 2007, het Burgerlijk Wetboek en de Wet op de formeel buitenlandse vennootschappen in verband met deponering van bescheiden in het handelsregister langs elektronische weg
  • Dossier op de site van de eerste kamer, “De Eerste Kamercommissie voor Economische Zaken (EZ) heeft op 1 december 2015 het blanco eindverslag uitgebracht. Het voorstel wordt op 8 december 2015 als hamerstuk afgedaan.
Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s