Verkorting termijn deponering publicatiestukken als gevolg van de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening

De onlangs aangenomen Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening heeft gevolgen die niet alleen voor accountants relevant zijn. Degenen die willen weten wat er is veranderd kunnen bijgaand pdf-bestand raadplegen.

Verkorting termijn deponering publicatiestukken

Voor juristen is een belangrijke wijziging dat de termijn van artikel 21o lid 1 verkort is van zes maanden naar vijf maanden, wat tot gevolg heeft dat de uiterste datum van deponering van de jaarrekening bij het handelsregister is verschoven van 31 januari (13 maanden na afloop van het boekjaar, als dat een kalenderjaar is) naar 31 december (12 maanden na afloop van het boekjaar, als dat een kalenderjaar is).

Overige wijzigingen

In vele artikelen wordt aandacht besteed aan de overige wijzigingen, zoals de wijzigingen in de groottecriteria en de introductie van microrechtspersonen. Zie onder meer:

Naar aanleiding van de introductie van het fenomeen ‘microrechtspersonen’ is de Raad voor de Jaarverslaggeving een consultatie over een ontwerp-richtlijn gestart, lees dit bericht.

Vindplaatsen van de nieuwe regelgeving:

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s