Commissie notariaat + advocatuur benadert Eerste Kamer over verkorte oproepingstermijn en registratiedatum

Via de site van de KNB is het advies van de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht (GCV) van KNB en NOVA bekend gemaakt. Het advies  staat hier. Het bericht van de KNB luidt:

GCV benadert Eerste Kamer over verkorte oproepingstermijn en registratiedatum

28 september 2015

De Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht (GCV) heeft bij de Eerste Kamer additionele vragen neergelegd over het wetsvoorstel dat herstel en afwikkeling van banken en beleggingsondernemingen moet regelen. De vragen hebben betrekking op de verkorte oproepingstermijn van tien dagen en de registratiedatum.

Met het wetsvoorstel worden de nieuwe regels ingevlochten in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Volgens de KNB en Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) is het niet altijd duidelijk wanneer de verkorte oproepingstermijn mag worden gebruikt. Het wetsvoorstel stelt daarvoor een dubbele eis. Verder wijst de GCV er op dat de registratiedatum volgens de huidige tekst van het wetsvoorstel vóór de oproepingsdatum kan komen te liggen. Als Nederland in de aangegeven situatie van een afwijkende registratiedatum gebruik zou willen maken, moet de tekst van het wetsvoorstel worden aangepast. De GCV meent dat ook bij de verkorte oproeping een registratiedatum moet gelden.

Tweede Kamer 

Op 21 augustus bracht de GCV al advies uit aan de Tweede Kamer over het wetsvoorstel. Het wetsvoorstel is inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Naamloze vennootschap, Rechtspersonenrecht overig en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s