KNB: ‘Gewaarmerkt uittreksel opvragen uit CAHR’

In de nieuwsbrief van 9 maart jl. laat KNB weten dat belanghebbenden gewaarmerkte uittreksels uit het overheidsregister van aandeelhouders moeten kunnen opvragen:

KNB: ‘Gewaarmerkt uittreksel opvragen uit CAHR’
De KNB vindt dat een aandeelhouder bij de Kamer van Koophandel een gewaarmerkt uittreksel van zijn eigen gegevens uit het centraal aandeelhoudersregister (CAHR) kan opvragen om dat aan een Wwft-instelling te kunnen overleggen. Dit sluit aan bij de reactie van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) op de initiatiefnota van de SP. De SP wil dat alle financiële instellingen en vrije beroepsbeoefenaren die onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vallen, inzage moeten krijgen in het CAHR. In een brief heeft de KNB laten weten dat een breder toegankelijk CAHR de kans op misbruik vergroot. De KNB verklaarde afgelopen week dat het blij is met de rol van de notaris bij het CAHR.
Zie dossier Centraal aandeelhoudersregister

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk) en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op KNB: ‘Gewaarmerkt uittreksel opvragen uit CAHR’

  1. G.J. Inden zegt:

    Deze discussie hoeft helemaal niet zo gevoerd te worden. Op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn al bepaalde openbare gegevens van aandeelhouders opgenomen voor bepaalde bedrijfssectoren.
    Dus een Centraal openbaar aandeelhoudersregister voor alle rechtspersonen, met bepaalde afgeschermde gegevens, ligt al voor de hand.
    Raadpleeg AFM: http://www.afm.nl/en/professionals/registers/
    Met vriendelijke groet, G.J. Inden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s