NBA handreiking inzake de uitkeringstest

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft ter ondersteuning van accountants die actief zijn in de samenstelpraktijk een handreiking inzake de uitkeringstest (die is geïntroduceerd in de flex-bv wetgeving) uitgebracht, zie het bericht van 12 februari jl. Doel van de handreiking is een uitwerking te geven van de wijze hoe een accountant het bestuur van een bv kan ondersteunen door het samenstellen van een liquiditeitsprognose.

De NBA kondigt aan dat op korte termijn voorbeeldteksten volgen van een samenstellingsverklaring en een opdrachtbevestiging bij een liquiditeitsprognose (ten behoeve van de uitkeringstoets).

Aan de totstandkoming van deze handreiking is een consultatie voorafgegaan, zie dit bericht. Zie voor de openbaar gemaakte reacties dit pdf-bestand. Ik was één van de vijf die reageerden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Uitkeringen (o.a. dividend) en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s