NBA-handreiking ‘Accountant en corporate governance informatie’ opnieuw ter consultatie

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) laat op 29 oktober 2014 op de website weten dat de NBA-handreiking ‘Accountant en corporate governance informatie‘ opnieuw ter consultatie wordt voorgelegd. Er tot en met 28 november 2014 worden gereageerd.

Naar aanleiding van een eerdere concepthandreiking (2013) en de toen ontvangen reacties, is de tekst ingrijpend aangepast. Om die reden wordt een nieuwe consultatie gestart. De NBA schrijft over de aanpassingen:

De concepthandreiking is aangepast en nu deels anders van opzet. Hoofdstuk 4 is gewijzigd. Vanuit de jaarrekeningcontrole toetst de accountant al een aantal best practice bepalingen. Deze consistentietoets krijgt nu de nadruk. Hiervoor hoeft de accountant geen of slechts beperkte additionele werkzaamheden te verrichten.

In de nieuwe bijlage 3 is staat een overzicht van de consistentietoets jaarrekeningcontrole en best practice bepalingen. Dit overzicht geeft aan welke werkzaamheden de accountant verricht op de naleving van de genoemde best practice bepalingen.

Werkgroep Toekomst Accountantsberoep
Recentelijk zijn de plannen van de werkgroep Toekomst Accountantsberoep gepubliceerd. Hierin pleit de werkgroep voor een beoordelingsopdracht bij het jaarverslag. De implementatie van dit idee moet nog plaatsvinden in overleg met andere belanghebbenden. De NBA vindt het belangrijk om de handreiking nu toch reeds uit te brengen. Zo kunnenstakeholders zien wat zij nu al mogen verwachten van de accountant met betrekking tot de corporate governance informatie in het jaarverslag en de best practice bepalingen.

Meer informatie

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Bestuur en toezicht, Jaarstukken en financiële verantwoording. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s