Kritiek op het wetsvoorstel civielrechtelijk bestuursverbod

Onlangs verscheen het artikel ‘Het Wetsvoorstel civielrechtelijk bestuursverbod: overmoedig en overbodig‘ van mr. N.H.G. Verschaeren. De inhoud van het artikel is alleen te lezen door abonnees van het tijdschrift. Uit de bespreking in Bijzonder Strafrecht blijkt dat de auteur de huidige mogelijkheden bespreekt. De titel doet vermoeden dat Verschaeren kritisch is over het voorstel.
Bron bericht: Bijzonder Strafrecht; Wetsvoorstel civielrechtelijk bestuursverbod: overmoedig en overbodig, N.H.G. Verschaeren, tijdschrift Onderneming & Strafrecht in Praktijk nr. 5-6/2014.

De Gecombineerde Commissie Vennootschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Nederlandse Orde van Advocaten is eveneens kritisch over het wetsvoorstel, zo blijkt uit het advies dat op 23 oktober jl. is bekend gemaakt. Dit advies is wel vrij beschikbaar. In het Advies inzake het wetsvoorstel 34 011, wijziging van de Faillissementswet in verband met de invoering van de mogelijkheid van een bestuursverbod (wet civielrechtelijk bestuursverbod), heeft de commissie het nodige aan te merken. Zorgelijk is dat onder meer commentaar wordt gegeven over inconsequente terminologie en dat geen goede afstemming op sanctiebepalingen in het strafrecht heeft plaats gevonden.

Meer informatie

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Bestuur en toezicht, Bestuursverbod en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s