Wet Normering Topinkomens verplicht niet meer tot accountantscontrole inzake het gehele verslaggevingsdocument

Al eerder berichtte ik over de bijzondere gevolgen van de huidige tekst van artikel 1.7 Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) voor instellingen die onder de WNT vallen. Die tekst heeft tot gevolg dat altijd accountantscontrole nodig is, ook al is de instelling verder niet controleplichtig. De wetgever heeft dit inmiddels ingezien, zoals blijkt uit de Reparatiewet WNT die bij de tweede kamer in behandeling is.

De tekst van artikel 1.7 komt volgens het wetsvoorstel te luiden:

1. Voor zover zulks niet reeds uit een ander wettelijk voorschrift voortvloeit, worden de op grond van deze wet in het financieel verslaggevingsdocument op te nemen gegevens onderworpen aan het oordeel van een accountant als bedoeld in artikel 393, eerste lid, van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.
2. In het financieel verslaggevingsdocument worden onverschuldigde betalingen als bedoeld in artikel 1.6 opgenomen als vorderingen op de betrokken topfunctionaris of de betrokken gewezen topfunctionaris, en, in de gevallen, bedoeld in de artikelen 2.1, vierde lid, en 3.1, vijfde lid, tevens de natuurlijke persoon of rechtspersoon die de topfunctionaris ter beschikking stelt en altijd afzonderlijk vermeld in de toelichting.

Daarmee worden de activiteiten van de accountant beperkt tot de gegevens die op grond van de WNT in het financieel verslaggevingsdocument moeten worden opgenomen.

Blijkens de memorie van toelichting is de bedoeling dat de wijziging op 1 januari 2015 in werking treedt en dan meteen gevolgen heeft voor de jaarverslaglegging over 2014.

Meer informatie

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s