EU-subsidie voor internationaal paspoort voor rechtspersonen

In Notariaat Magazine van september 2014 is een berichtje over dit onderwerp verschenen:

EU-subsidie voor internationaal paspoort voor rechtspersonen

De Europese commissie heeft besloten  subsidie toe te kennen om het internationaal paspoort voor rechtspersonen  in digitale vorm uit te werken. Dit op  verzoek van het Europees Notarieel  Netwerk (RNE/ENN). Het paspoort is een middel om snel betrouwbare informatie over een rechtspersoon  te krijgen. Het bevat meer informatie dan nu openbaar wordt gemaakt in het handelsregister, zoals de namen en adressen  van aandeelhouders met een belang van  25 procent of meer (zie ook het artikel van   mr. E.E.G. Gepken-Jager in WPNR 7027/p. 667).

Het Europees Notarieel Netwerk heeft al een  digitaal Europees controleformulier voor  notariële volmachten beschikbaar. Notarissen  kunnen dit op de site van RNE/ENN down- loaden. Op vergelijkbare manier gaat het ENN  nu een paspoort voor rechtspersonen ontwikkelen. De Raad voor Europese Notarissen heeft  het voorstel eerder omarmd. Voor eind 2014  moet het digitale format voor het paspoort  gereed zijn.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Europa en het rechtspersonenrecht, Europese rechtsvormen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op EU-subsidie voor internationaal paspoort voor rechtspersonen

  1. A. van Doorn zegt:

    Beste Ellen,
    Dank voor toezending, volg deze ontwikkeling met grote belangstelling!
    Met vriendelijke groet,
    A. van Doorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s