Aanpassingswet Wet Normering Topinkomens aangenomen door de Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft het voorstel voor de Aanpassingswet WNT op 17 juni 2014 aangenomen, zo wordt op de site van de Eerste Kamer gemeld. Dat betekent dat spoedige inwerkingtreding kan worden verwacht. Daarmee komt een einde aan de ongewenste situatie dat de Aanpassingswet al wordt toegepast, terwijl deze nog niet in werking is getreden. Zie daar over de brief van 12 februari 2014:

Gezien de onduidelijkheid die thans heerst voor het opstellen en controleren van de jaarrekeningen over 2013, heb ik besloten bijgaande mededeling in de Staatscourant te publiceren waarin ik aangeef dat over 2013 de WNT gehandhaafd zal worden als ware het voorstel voor de Aanpassingswet WNT in werking getreden (inclusief alle technische wijzigingen), ook al is het wetsvoorstel nog niet door de Eerste Kamer aanvaard. Hierbij heb ik belang gehecht aan het feit dat het wetsvoorstel door Uw Kamer is aanvaard en de Eerste Kamer bij de behandeling van het wetsvoorstel voor de WNT in november 2012 een positieve grondhouding heeft getoond tegenover mijn voornemen om een wetsvoorstel in procedure te brengen er toe strekkende de ANBI’s en de kleinere gesubsidieerde instellingen buiten het toepassingsbereik van de WNT te plaatsen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s