Standpunt Raad voor de Jaarverslaggeving inzake gevolgen ‘bonussenwet’ voor de jaarrekening

De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft het standpunt inzake de verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen in de jaarrekening bekend gemaakt. Onderstaand de aankondiging op de website van de Raad en vindplaats van de ‘uiting’:

RJ-Uiting 2014-5 ‘Richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen’
12 mei 2014 – Op 8 mei 2014 is RJ-Uiting 2014-5 ‘Richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen’ gepubliceerd. Deze RJ-Uiting 2014-5 bevat wijzigingen in hoofdstuk 271 Personeelsbeloningen en is een vervolg op RJ-Uiting 2014-2; het daarop ontvangen commentaar is verwerkt. Achtergrond hiervan is de op 1 januari 2014 in werking getreden ‘Wet Claw Back’. Hierdoor kunnen in bepaalde situaties bonussen en/of winstdelingen van bestuurders en dagelijks beleidsbepalers worden aangepast of teruggevorderd (artikel 2:135 lid 6 t/m 8 BW). Open NV’s dienen in de jaarrekening opgave doen van het bedrag van dergelijke aanpassingen en/of terugvorderingen (artikel 2:383c lid 6 BW). Andere rechtspersonen dienen het bedrag van de aanpassing of terugvordering van de bezoldiging op te nemen in de opgave van de (totale) bestuurdersbezoldiging (artikel 2:383 lid 1 BW).

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Beloning bestuurders en toezichthouders, Bonussen terugvorderen (claw-back bestuurdersbeloning), Jaarstukken en financiële verantwoording. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s