Ministerie ontwerpt nieuwe tekst voor artikel 2:210 lid 5 BW (“vereenvoudigde” vaststelling van de jaarrekening)

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) laat in een nieuwsbericht van gisteren weten dat er een nieuwe tekst voor artikel 21o lid 5 BW2 in aantocht is:

Ondertekening en vaststelling jaarrekeningen
26 februari 2014
Categorie: Externe Verslaggeving, Mkb

Volgens artikel 2:210 lid 5 BW betekent ondertekening van een jaarrekening dat deze daarmee ook is vastgesteld, indien alle aandeelhouders tevens bestuurder zijn. Dit leidt in de praktijk tot het ongewenste effect dat deze jaarrekeningen uiterlijk 8 december na afloop van het boekjaar moeten worden gedeponeerd.

Om dit effect weg te nemen is, mede op verzoek van de NBA, in het wetsvoorstel 33771 (verzamelwet Veiligheid en Justitie 2013) een gewijzigde wettekst opgenomen. Naar aanleiding van Kamervragen is deze voorgestelde wijziging weer ingetrokken, waarbij de Minister wel heeft aangegeven op zo kort mogelijke termijn met een ander wetsvoorstel te zullen komen tot aanpassing van artikel 2:210 lid 5 BW.

De NBA zal u blijven informeren over de verdere ontwikkelingen. Zie voor meer informatie ook het eerdere nieuwsbericht.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s