KNB gaat arbiters aanwijzen op grond van statutaire bepalingen

Notarissenorganisatie KNB schrijft vandaag het navolgende:

KNB gaat arbiters aanwijzen
20 februari 2014

De KNB gaat arbiters aanwijzen. De modellen voor statuten worden hierop aangepast. Hierin komt te staan dat de voorzitter van de KNB een arbiter aanwijst als dit nodig is. Dit heeft het bestuur van de KNB woensdag besloten.

De KvK wees tot 1 januari arbiters aan voor de beslechting van geschillen, maar heeft deze service gestaakt. In veel statuten is nog wel opgenomen dat de KvK de arbiters aanwijst. Notarissen kunnen hierdoor geconfronteerd worden met vragen van cliënten ten behoeve van wie zij, of hun voorgangers, statuten hebben opgesteld. Het is van belang dat notarissen hierbij een passende oplossing kunnen bieden.

Kijk hier voor mijn bericht over de beëindiging van de activiteiten van de Kamer van Koophandel en dit bericht over de plannen van KNB.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Rechtspersonenrecht overig, Statuten naar nieuw bv-recht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s