Hoe staat het met de wijziging van artikel 2:210 lid 5 BW?

Zoals bekend is er een voorstel ingediend waarin onder meer wordt voorgesteld om artikel 2:210 lid 5 BW aan te passen vanwege de gesignaleerde problemen, zie de eerdere artikelen op dit weblog.
Onlangs verscheen over het Veegwetvoorstel het artikel van C.A. Schwarz en R.A.Wolf (gepubliceerd in Tijdschrift voor vennootschaps- en rechtspersonenrecht 2014-01), hier te downloaden, waarin eveneens kritiek op het voorstel wordt geuit. Wolf schreef ook een artikel voor de site van zijn kantoor, waarin hij een alternatief bepleit.
Als ik in het overheid.nl dossier van de Veegwet kijk, is er sinds 29 november 2013 niets meer gebeurd. Het is te hopen dat het voorstel snel zal worden aangepast.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Algemene vergadering, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s