Beckman & Storm over de jaarrekeningenprocedure bij de Ondernemingskamer en vaststelling jaarrekening bij ontbrekende accountantsverklaring

Tijdens de bijeenkomst naar aanleiding van het nieuwe boek van Paul Storm over corporate litigation bij de Ondernemingskamer, besprak Hans Beckman de jaarrekeningenprocedure in boek 2 Burgerlijk Wetboek en bepleitte hij de afschaffing van de procedure, aangezien deze nauwelijks wordt gebruikt.

Verder nam Beckman – met beroep op een uitlating van een minister – het standpunt in dat een jaarrekening van een controleplichtige onderneming kan worden vastgesteld als de accountantsverklaring ontbreekt. Dat standpunt van Beckman gaat in tegen de heersende leer in de literatuur; ook Paul Storm was het met hem oneens.

Storm meent dat een jaarrekeningenprocedure ook door een belanghebbendenstichting kan worden gestart, waarbij wel wel juridische hobbels moeten worden genomen.

 

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s