Wettelijke reserve deelnemingen blijkt complex vraagstuk na flex-BV (Anton Dieleman)

Voor het tijdschrift voor jaarrekeningenrecht schreef Anton Dieleman een artikel onder de titel “Wettelijke reserve deelnemingen blijkt complex vraagstuk na flex-BV“. Intro van het artikel:

Voor jaarrekeningen van rechtspersonen die worden opgemaakt op basis van Titel 9 van Boek 2 BW geldt de verplichting dat – in sommige situaties – voor de niet-uitgekeerde resultaten van deelnemingen een wettelijke (dus niet-uitkeerbare) reserve moet worden gevormd. Dat vraagstuk en de complexiteit die daarmee samenhangt blijkt naast de uitkeringstoets inmiddels één van de heikele verslaggevingsonderwerpen te zijn sinds het van kracht worden van de wettelijke bepalingen inzake de flexibilisering van het BV-recht (1 oktober 2012). Dit artikel belicht een aantal van de hiermee samenhangende aspecten.

Lees verder

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Flexibilisering bv-recht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s