Uitkeringstest nodig bij verrekening dividendverplichtingen met vordering op DGA?

Onder de titel “Uitkeringstest nodig bij verrekening dividendverplichtingen met vordering op DGA?” verscheen vandaag een artikel (pdf) van Anton Dieleman in AccountancyNieuws. Hij introduceert het onderwerp van zijn artikel als volgt:

De wettelijke bepalingen inzake de flexibilisering van het BV-recht, die op 1 oktober 2012 van kracht zijn geworden, leiden tot een interessant vraagstuk: namelijk of een voorgesteld dividend in de jaarrekening mag worden gesaldeerd met de vordering in dezelfde jaarrekening op de directeur-grootaandeelhouder (DGA). Een in de praktijk – zo blijkt uit vragen en discussie – veel voorkomende situatie. De theorie laat echter zien dat dit niet is toegestaan. In het verlengde hiervan is de vraag relevant of bij verrekening van dividendverplichtingen met de vordering op de DGA een uitkeringstest als bedoeld in art. 2:216 BW vereist is? Dit artikel gaat in op beide onderwerpen.

Lees verder

Meer artikelen van Anton Dieleman: kijk in het tagarchief.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Flexibilisering bv-recht, Jaarstukken en financiële verantwoording, Uitkeringen (o.a. dividend) en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s