KNB onderzoekt mogelijkheid rol bij aanwijzen arbiters nu de Kamer van Koophandel hiermee is gestopt

In statuten en andere officiële documenten komen vaak arbitragebepalingen voor. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) laat nu weten dat wordt onderzocht of de KNB en het notariaat een rol kunnen spelen bij het aanwijzen van arbiters. Hierna volgt het bericht.

KNB onderzoekt mogelijkheid arbitrage

23 januari 2014

De KNB gaat onderzoeken in hoeverre de beroepsorganisatie en het notariaat een rol kunnen spelen bij het aanwijzen van arbiters. Dit omdat de Kamer van Koophandel (KvK) sinds 1 januari geen arbiters meer aanwijst, terwijl dit wel in statuten is opgenomen.

De KvK wees tot 1 januari arbiters aan voor de beslechting van geschillen, maar heeft deze service gestaakt. In veel statuten is nog wel opgenomen dat de KvK de arbiters aanwijst. Notarissen kunnen hierdoor geconfronteerd worden met vragen van cliënten ten behoeve van wie zij, of hun voorgangers, statuten hebben opgesteld. Het is van belang dat notarissen hierbij een passende oplossing kunnen bieden.

Samenwerking
Nu wordt gekeken of de KNB en het notariaat hierbij een rol kunnen vervullen. Gedacht wordt aan samenwerking met de Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het Notariaat (VMSN). Zij kan wellicht een lijst met arbiters/mediators aanleveren die de KNB kan gebruiken bij het aanwijzen van arbiters voor bepaalde onderwerpen. De KNB zou dan het administratieve proces kunnen begeleiden.

Kijk hier voor het eerdere bericht op dit weblog over de melding van de Kamer van Koophandel inzake het staken van aanwijzing van arbiters.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Diversen, Statuten naar nieuw bv-recht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s