Artikel 210 lid 5 BW2 uit de Veegwet?

Volgens onbevestigde berichten zou artikel 210 lid 5 BW2 uit de Veegwet worden gehaald. Het is te hopen dat men zo verstandig is in een nieuw wetsvoorstel de bijzondere vaststellingsvorm van het huidige artikel 210 lid 5 BW2 uitsluitend als mogelijkheid te introduceren.

Overigens is wel problematisch dat notarissen in veel statuten van na 1 oktober 2012 het artikel 210 lid 5 BW2-systeem hebben overgenomen, zodat dit systeem (behalve als het in strijd met boek 2 BW zou zijn) ook na wetswijziging van toepassing blijft, met alle risico’s van dien.

Meer informatie

Aanvulling 20 februari 2013
Zie over de Veegwet ook het artikel van C.A. Schwarz en R.A.Wolf in het Tijdschrift voor vennootschaps- en rechtspersonenrecht 2014-01, hier geplaatst. In de LinkedIn groep is ook een discussie over het Veegwet voorstel te vinden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s