Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: nee, dit is niet de opvolger van de Kamer van Koophandel

Sinds kort kent Nederland een “Rijksdienst voor Ondernemend Nederland”. Toen ik dat zag veronderstelde ik dat dit de nieuwe naam voor de Kamer van Koophandel is. Maar nee, het is wat anders, zo blijkt uit dit bericht van de rijksoverheid:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van start
Nieuwsbericht | 06-01-2014

Agentschap NL en Dienst Regelingen zijn gefuseerd sinds 1 januari 2014. De naam van de nieuwe organisatie is Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Minister Kamp: “RVO.nl zet beleid om in concrete resultaten. Dat is essentieel voor de bedrijven én voor Nederland.” De nieuwe rijksdienst stimuleert en ondersteunt ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Compacte Rijksoverheid
Dienst Regelingen en Agentschap NL waren beide uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. De rijksoverheid streeft naar een compacte en efficiëntere rijksdienst. Het samenvoegen van de beide uitvoeringsorganisaties is een logisch gevolg van dat regeringsbeleid.

Voor ondernemers
Met de start van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is één organisatie ontstaan die een zeer groot aanbod van de overheidsdiensten aanbiedt aan meer dan 150.000 ondernemers. Of het nu gaat om duurzaam, agrarisch, innovatief of internationaal ondernemen, voortaan kunnen ondernemers op één plaats terecht.
De dienstverlening aan de ondernemer zal de komende tijd verder worden verbeterd. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk diensten digitaal aan te bieden en door een scherper beeld te geven van de overheidsdiensten die voor specifieke ondernemers interessant zijn. De programma’ en regelingen van RVO.nl worden ook ontsloten via het Digitale Ondernemersplein.

Naar aanleiding van een bericht in de LinkedIn groep over modernisering van het ondernemingsrecht, kreeg ik de volgende reacties:

[Dirk de Lange] Hoe lang zullen de termen Agentschap, Dienst regelingen (en ook Nma, Opta en al die andere instituten die (zo nodig) een nieuwe naam nodig hebben) ons nog blijven achtervolgen en verwarring zaaien? Ok ik lijk wel een van die mopperende bejaarde mannetjes uit de muppetshow, maar ik heb moeite met naamswijzigingen van dit soort instituten/overheden, omdat het verwarring zaait.

[J.P. van Rossem] Inderdaad, het is niet de nieuwe Kamer van Koophandel, hoewel deze wellicht na de laatste reorganisatie beter ook een andere naam had kunnen krijgen. De service,overzicht, snelheid en bereikbaarheid is er niet op vooruitgegaan.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s