Cursussen flex-bv door de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap

Op dit moment worden vele cursussen over de flex-bv gegeven, voor diverse doelgroepen. Ik ga ze niet allemaal aankondigen, maar maak een uitzondering voor deze twee cursussen van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap, gegeven door twee actieve deelnemers aan de LinkedIn groep over de flex-bv:

Actualiteiten Flex BV

Donderdag 20 februari 2014, 13.30-17.00 uur
FBV 1401
Mr. W. Bosse, notaris te Amsterdam

De Flex BV bestaat ruim een jaar. In deze cursus wordt U meegenomen op tour naar de actualiteiten inzake deze wetgeving. De tour gaat langs artikelen in tijdschriften en discussies op internet over onder andere de controle van de stortingsplicht op aandelen bij oprichting van de Flex BV, terugbetaling van gestort kapitaal in een keer, de verwoording van stemrechtloze aandelen in statuten, de DGA en de automatische vaststelling van de jaarrekening (art. 2:210 lid 5 BW), de DGA en de gevolgen van de tegenstrijdig belangregeling voor de goedkeuringsbevoegdheid van het bestuur voor uitkeringen, de uitkeringstest en de continuïteit van de onderneming, De rol van de accountant met betrekking tot de uitkeringstest, de (on)mogelijkheden van incorporation by reference en statutaire drag along bepaling, het overgangsrecht en oude kapitaalbeschermingsbepalingen in statuten, waaronder die met betrekking tot artikel 2:207c (oud) BW.
KNB, NOvA 3 studiepunten

Kapitaalparticipatie zonder stemrecht in de BV

Donderdag 27 maart 2014, 13.30-17.00 uur
KZS 1401
Mr. dr. R.A. Wolf, advocaat-partner TeekensKarstens advocaten notarissen, universitair docent Universiteit Leiden en Universiteit Maastricht (ICGI)

Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op stemrechtloze aandelen, certificaten met en zonder vergaderrecht en participatiebewijzen.
Wat zijn de voor- en nadelen van deze rechtsfiguren? Hoe worden de houders van deze rechtsfiguren beschermd? Tips & tricks.
KNB NOvA 3 studiepunten

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s