De praktijk van het nieuwe tegenstrijdige belang

Op 1 januari 2013 is de nieuwe regelgeving inzake tegenstrijdig belang bij bv en nv in werking getreden, kijk hier voor de oude en de nieuwe tekst en op deze locatie voor andere berichten over tegenstrijdig belang.

Er werd de afgelopen tijd veel gedebatteerd over de strekking en reikwijdte van die nieuwe regeling en de praktische gevolgen voor de ondernemingsrechtpraktijk.

Inmiddels is de eerste uitspraak over het onderwerp bekend, een van de Rechtbank Noord Nederland (07-06-2013, nr C/18/140773) die wordt gemeld in een artikel van Karen Verkerk. Ik kon de uitspraak op rechtspraak.nl nog niet vinden. In deze uitspraak komt volgens het artikel aan de orde of tegenstrijdig belang van een bestuurder ook een rol kan spelen bij het oproepen van een algemene vergadering.

In dit verband vraag ik me overigens af een bestuurder wel een tegenstrijdig belang kan hebben met betrekking tot een besluit tot het oproepen van een algemene vergadering. Ik zou eerder denken dat tegenstrijdig belang betrekking heeft op een door de algemene vergadering te nemen besluit, dat is wat anders.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Tegenstrijdig belang bestuurder en toezichthouder en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s