Komt er een algemene publicatieplicht voor stichtingen?

Al een hele tijd zijn we in afwachting van de kabinetsplannen inzake publicatieplicht van stichtingen. Ook in september 2012 stond het het nog op de wetgevingsagenda van het ministerie van veiligheid vermeld. Volgens die agenda zou een wetsvoorstel publicatieplicht stichtingen in voorbereiding zijn met als beoogde datum van inwerkingtreding 1 juli 2013. Het wetsvoorstel heb ik echter nog nergens kunnen vinden.

Dus het blijft afwachten wat er gaat gebeuren. De grote vraag is of een publicatieplicht wel zo zinvol is. Het lijkt me dat het nuttiger zou zijn de algemene regelingen inzake de stichting in boek 2 BW te verbeteren.

Zie voor eerdere berichten met de tag “publicatieplicht stichtingen” op dit weblog.

Aanvulling 16 augustus 2013
Op 25 juni jl. is er tijdens de vergadering van de vaste commissie voor Financiën met de staatssecretaris van Financiën een vraag over gesteld:

Ten tweede lag er in 2011 in het kabinet een wetsvoorstel publicatieplicht stichtingen. Wanneer komt dit wetsvoorstel terug?

Een antwoord heb ik nog niet gevonden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Jaarstukken en financiële verantwoording, Stichting en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s