RJ-Uiting 2013-10: ‘Wet Bestuur en Toezicht: vermelding bezoldiging bestuurders’

Op 3 juli 2013 heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving bekend gemaakt dat een nieuwe Uiting over de Wet bestuur & toezicht is uitgebracht, nl. RJ-Uiting 2013-10: ‘Wet Bestuur en Toezicht: vermelding bezoldiging bestuurders’. Kijk hier voor de Uiting (pdf).

Op de site schrijft de Raad:

RJ-Uiting: ‘Wet Bestuur en Toezicht: vermelding bezoldiging bestuurders’
03 juli 2013 – Op 1 juli 2013 is door de Raad voor de Jaarverslaggeving RJ-Uiting 2013-10: ‘Wet Bestuur en Toezicht: vermelding bezoldiging bestuurders’ gepubliceerd. Deze RJ-Uiting houdt verband met de wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek in verband met de regels over bestuur en toezicht in naamloze en besloten vennootschappen. Deze wet heeft het mogelijk gemaakt om bij een NV of NV het monistisch bestuursmodel  te hanteren:  een ‘one-tier board’ bestaande uit zowel ‘uitvoerende’ als ‘niet-uitvoerende’ bestuurders, zonder raad van commissarissen. In deze wet is niets specifiek geregeld over vermelding in de jaarrekening van de bezoldiging van de leden van een ‘one-tier board’. In RJ-Uiting 2013-10 wordt aangegeven dat de opgave van de totaalsom van de bestuurdersbezoldiging in de jaarrekening wordt gesplitst in die aan uitvoerende en die aan niet-uitvoerende bestuurders, tenzij deze opgave herleidbaar is tot een enkele natuurlijke persoon (uitvoerend dan wel niet-uitvoerend bestuurder). Tevens heeft de RJ in een brief aan de Minister van Justitie verzocht om soortgelijke aanpassing van de wet.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Bestuur en toezicht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s