Kan het eigen vermogen van een flex-bv door uitkeringen negatief worden?

Gisteren woonde ik de cursus van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap over de accountancy aspecten van de flex-bv bij. De cursus werd gegeven door P.M. van der Zanden, die tijdens de cursus onder meer zei dat hij er niet van overtuigd is dat het eigen vermogen door uitkeringen negatief mag/kan worden. Ondanks de toelichting hierop door de minister (zie https://flexbv.wordpress.com/2012/05/30/accountant-uitktest/) meent Van der Zanden dat dit op gespannen voet staat met de tekst van artikel 216 en met de Europese vennootschapsrichtlijnen.

In de flex-bv groep op LinkedIn heb ik aan de deelnemers gevraagd wat zij van dit onderwerp vinden. Kijk hier voor het bericht in de groep en discussieer mee.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Flexibilisering bv-recht, Uitkeringen (o.a. dividend) en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s