Accountancy aspecten van de flex-bv voor juristen | Van der Zanden geeft cursus voor Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap

Voor flex-bv watchers is interessant dat prof. dr. mr. P.M. van der Zanden RA [*] op donderdagmiddag 20 juni 2013 in Amsterdam voor de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap een cursus over accountancy aspecten van de flex-bv geeft.

Onderstaand de intro die de Stichting inzake de cursus op haar website vermeldt:

Accountancy aspecten van de Flex BV
In het kader van de invoering van de Flex BV heeft de wetgever ook de kapitaalbeschermingsregels aangepast. De nieuwe regels, zijn vanuit accounting perspectief onduidelijk en creëren voor ondernemers onverwachte en wellicht niet te overziene aansprakelijkheidsrisico’s. De nieuwe regels, ook de inzake bevoegdheidsverdeling en inrichting van de vennootschap, kunnen onverwachte gevolgen hebben voor de financiële verslaggeving. Bij het vaststellen van statuten en overeenkomsten is het van belang de gevolgen te onderkennen.

De cursussen richten zich op het notariaat en zijn ook voor advocaten toegankelijk (erkenning door de NOvA). Er kunnen drie PO-punten worden verkregen. Meer informatie op de website van de Stichting.

[*] Prof. dr. mr. P.M. van der Zanden RA, Emeritus hoogleraar Tilburg University, Tilburg School of Economics and Management, leerstoel Financial Accounting. Voorheen partner Ernst & Young Accountants. Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Den Haag en Raadsheer-plaatsvervanger College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Flexibilisering bv-recht, Jaarstukken en financiële verantwoording, Uitkeringen (o.a. dividend) en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s