Stand van zaken landelijk aandeelhoudersregister ten behoeve van de overheid

Uit een bericht van voorzitter Wilmink van de KNB blijkt dat woensdag 22 mei jl. door de KNB overleg is gevoerd met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie.

Tijdens dat gesprek is onder meer het centraal aandeelhoudersregister (CAHR) aan de orde geweest. De staatssecretaris gaf aan dat de kansen voor het notariaat om dit register te mogen beheren nog zeker niet waren verkeken. Door het ministerie zal aan de KNB op korte termijn om een impactanalyse worden gevraagd, dat wil zeggen, een stuk waaruit blijkt dat het CAHR juist bij de KNB in de beste handen zal zijn. Wilmink meent dat KNB een goede kandidaat is, niet alleen omdat het register prima aansluit bij de vennootschapspraktijk van de notaris, maar ook omdat de KNB, wat betreft grotere ICT-projecten, een prima staat van dienst heeft. En, aldus Wilmink, vooral omdat de notaris als “poortwachter” in het rechtsverkeer een rol vervult die met het CAHR alleen maar aan effectiviteit wint.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aandeelhoudersregister (landelijk), Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s