Bestuurders van een beursgenoteerde nv voortaan in fictieve dienstbetrekking (bericht belastingdienst)

In een bericht van 4 april 2013 laat de belastingdienst weten dat bestuurders van een beursgenoteerde nv voortaan een fictieve dienstbetrekking hebben, zodat de inhoudingsplicht voor de opdrachtgever blijft gehandhaafd. Hierna volgt het bericht van de belastingdienst.

Bestuurders van een beursgenoteerde nv voortaan in fictieve dienstbetrekking
Per 1 januari 2013 zijn bestuurders van een beursgenoteerde naamloze vennootschap niet langer in echte dienstbetrekking, maar in fictieve dienstbetrekking. Dit geldt alleen voor overeenkomsten die zijn afgesloten op of na 1 januari 2013. Voor dienstbetrekkingen die al voor die datum bestonden, verandert er niets.
Deze verandering heeft geen gevolgen voor het inhouden van de loonheffingen: u blijft loonbelasting/premie volksverzekeringen inhouden en premies werknemersverzekeringen en werkgeversheffing Zvw betalen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, Juridische positie statutair bestuurder (overeenkomst opdracht / arbeidsovereenkomst e.d.) en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s