RJ-Uiting 2013-7: ‘Wet Bestuur en Toezicht’

De Raad voor de Jaarverslaggeving liet op 5 maart 2013 weten dat de Raad RJ-Uiting 2013-7: ‘Wet Bestuur en Toezicht’ heeft gepubliceerd. Zie hierover ook het bericht op de site van de Raad:

Met RJ-Uiting 2013-7 zijn de ontwerp-bepalingen van RJ-Uiting 2013-3 definitief gemaakt, met inachtneming van ontvangen commentaren.

De RJ-Uiting 2013-7 bevat de toevoeging van alinea 108a in hoofdstuk 400 Jaarverslag. De RJ-Uiting is een gevolg van wijzigingen in boek 2 van het Burgerlijk Wetboek op grond waarvan in het jaarverslag toelichting vereist is indien de zetels over vrouwen en mannen in de raad van bestuur of de raad van commissarissen niet evenwichtig verdeeld zijn.

De toegevoegde alinea is van toepassing op jaarverslagen die worden opgemaakt op of na 1 januari 2013.

Aanvulling 4 juli 2013
Op 3 juli 2013 heeft de RJ een nieuwe Uiting over de Wet bestuur & toezicht uitgebracht, nl. RJ-Uiting 2013-10: ‘Wet Bestuur en Toezicht: vermelding bezoldiging bestuurders’.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Bestuur en toezicht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s