Was het goed dat het preventief toezicht in het nv-recht en bv-recht werd afgeschaft?

Niet iedereen is even gelukkig met de afschaffing van het preventieve toezicht door het ministerie van justitie op onder meer het oprichten van bv’s en nv’s. Zie over deze afschaffing dit bericht op dit weblog.

In een artikel onder de titel “Faillissementsfraudebestrijding” schrijft Lex van Almelo over dit onderwerp en over de Wet controle op rechtspersonen, die voor het preventief toezicht in de plaat is gekomen. In dit artikel is heel veel aardige informatie te vinden, onder meer dat de Kamer van Koophandel veel geavanceerdere methoden heeft om identiteitsbewijzen op echtheid te controleren dan het notariaat. Ook het bestuursverbod komt in het artikel aan de orde.

Aanvulling 28 maart 2013: zie naar aanleiding van dit bericht ook de discussie op LinkedIn.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Bestuursverbod, Controle op rechtspersonen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s