“Aanpassing bonussen expliciet in toelichting op jaarrekening”, artikel Xander Alders in AccountancyNieuws over de bonussenwet

Op dit moment ligt er een gewijzigd wetsvoorstel bij de Eerste Kamer over de bevoegdheid om bonussen van bestuurders te kunnen aanpassen en terugvorderen. Bonussen aan bestuurders en beleidsbepalers van bepaalde instellingen kunnen hierdoor worden herzien en/of met terugwerkende kracht worden teruggevorderd. In veel gevallen zal de beoordeling daarvan plaatsvinden bij en aan de hand van de vaststelling van de jaarrekening. Ook zal een aanpassing en/of terugvordering in de toelichting op de jaarrekening moeten worden opgenomen.

Over het wetsvoorstel zoals door de Tweede Kamer is aangenomen schreef Xander Alders voor AccountancyNieuws een artikel dat hier als pdf bestand kan worden gelezen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestrijding misbruik rechtspersonen, insolventierecht, Bestuur en toezicht, Bonussen terugvorderen (claw-back bestuurdersbeloning) en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s