Informatie van de Kamer van Koophandel over uittreksels handelsregister onder het nieuwe bv-recht, ook over het “one-tier” uittreksel

De Kamer van Koophandel heeft op haar site voorbeelden gepubliceerd van uittreksels onder nieuw bv-recht. Het betreft pdf voorbeelden met toelichting van:

Zie voor algemene informatie over uittreksels ook deze pagina bij de Kamer van Koophandel. Over de wijzigingen in het uittreksel meldt men daar:

Wat verandert op het bv-uittreksel van de Kamer van Koophandel?

  • Er staat geen ‘maatschappelijk kapitaal’ meer op.Het ‘geplaatst kapitaal’ en ‘gestort kapitaal’ kan ook worden getoond in andere valuta dan euro.
  • Als er verschillende soorten aandelen zijn, verschijnen deze niet meer op het uittreksel.
  • Het blokje ‘aandeelhouder niet volgestorte aandelen’ verdwijnt.

De wijzigingen gelden voor bestaande en nieuwe bv’s. Bij bestaande bv’s worden die gegevens niet meer in het handelsregister opgenomen. Ook bij nieuwe bv’s worden de gegevens niet opgenomen.
Van alle bv’s die voor 1 oktober zijn beëindigd, blijft het maatschappelijke kapitaal, houders niet volgestorte aandelen en het in aandelen verdeeld kapitaal op het uittreksel staan.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht, One-tier/two-tier systeem en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s