Accountant moet op zijn tellen passen bij uitkeringstoets

In het artikel “Accountant moet op zijn tellen passen bij uitkeringstoets” dat Anton Dieleman, directeur vaktechniek bij Mazars Accountants, schreef voor de AccountancyNieuws die vandaag is verschenen, bespreekt hij welke rol de accountant kan spelen bij de uitvoering van de uitkeringstoets door de directie van besloten vennootschappen. Dieleman meent dat de accountants een rol kunnen hebben, ondanks de risico’s waarop onder meer P.M. van der Zanden en P.W. Eimers hebben gewezen. Hij beschrijft de context waarbinnen een accountant zijn werkzaamheden kan verrichten, waarbij aan de orde komt dat het bij de uitkeringstoets gaat om toekomstgerichte informatie en aangeeft dat een zorgvuldige communicatie met de opdrachtgever van essentieel belang is.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Uitkeringen (o.a. dividend) en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s