“Europa! Europa? De invloed van het Europese vennootschaps- en effectenrecht nu en in de toekomst”, preadviezen M.L. Lennarts c.s.

De Vereeniging ‘Handelsrecht’ besteedt tijdens de volgende vergadering (zie mijn eerdere bericht) aandacht aan de betekenis van het Europese vennootschaps- en effectenrecht. Inmiddels heb ik de preadviezen ontvangen.

In die preadviezen komen allerlei onderwerpen aan de orde, onder meer grensoverschrijdend verkeer van rechtspersonen, grensoverschrijdende zetelverplaatsing en een artikel waarin de contouren van een grensoverschrijdende omzetting worden geschetst. De stand van zaken in het Europese effectenrecht wordt geïnventariseerd en de effecten van de AIFM Richtlijn vanuit een investment management optiek worden beschreven.

Aangezien Europa voor het Nederlandse rechtspersonenrecht van belang is, is dit een aardig boekje om van kennis te nemen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Europa en het rechtspersonenrecht, Europese rechtsvormen, Rechtsvorm keuze en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s