Afschaffing Kamers van Koophandel

Al enige tijd is de rijksoverheid bezig met de afschaffing van de Kamers van Koophandel. In de bijlage bij Kamerstuk 29515 nr. 338, het Overzicht reducties en toenames Administratieve Lasten, wordt over dit onderwerp het volgende gezegd:

De jaarlijkse heffingen die ondernemers moeten betalen aan hun Kamer van Koophandel worden per 1 januari 2013 afgeschaft. Dit maakt een einde aan veel ergernis bij ondernemers en scheelt hen € 12,8 mln aan administratieve lasten, de ondernemers besparen immers tijd doordat ze de betalingshandeling / administratie rondom de heffingen niet meer hoeven te doen. Dit is onderdeel van een pakket maatregelen waarmee het kabinet de informatie-, voorlichtings- en ondersteuningsinfrastructuur op het gebied van ondernemerschap en innovatie grondig moderniseert. De huidige Kamers van Koophandel en Syntens worden de komende jaren samengevoegd tot een centraal bestuurde ZBO. De dienstverlening zal samen met die van AgentschapNL worden geïntegreerd tot een samenhangend pakket, waaronder begeleiding van (startende) ondernemers en het faciliteren van netwerken. De nieuwe organisatie zal voortaan via de rijksbegroting gefinancierd worden. Hiermee ontstaat de basis voor de in het Regeerakkoord aangekondigde Ondernemerspleinen. Hier kunnen ondernemers straks terecht voor alle informatie, voorlichting en advies over ondernemerschap en (digitale) transacties met de overheid.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Ondernemersplein, handelsregister en KvK en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s