Notariaat van start met nieuw bv-recht, campagne “Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?” (KNB)

Onderstaand het bericht dat de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) op 1 oktober op de site heeft geplaatst.

01 oktober 2012
Vanaf vandaag kunnen ondernemers kiezen voor een flex-bv als bedrijfsvorm. Eén van de eerste ondernemers die met deze rechtsvorm gaat werken is Marc Buijs. Hij richt vandaag met behulp van Ruud van Gerven, notaris en voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), zijn flex-bv op t.b.v. zijn onderneming All Clean Energy, een bedrijf in zonnepanelen. In het bijzijn van Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland, wordt de handtekening onder de notariële akte gezet.

Het nieuwe bv-recht maakt het voor ondernemers gemakkelijker om een besloten vennootschap te beginnen. Zo hoeft er voortaan geen verplicht startkapitaal van 18.000 euro te worden betaald: één eurocent is voldoende. Daarnaast komt de bank- of accountantsverklaring te vervallen en is er meer vrijheid bij de inrichting van de statuten. Het bestuur van een bv krijgt door het nieuwe bv-recht meer verantwoordelijkheden.
De nieuwe wetgeving is van toepassing op zowel bestaande als nieuw op te richten bv’s. Het is daarom verstandig om bestaande statuten door een notaris te laten scannen en zo nodig aan te laten passen aan de nieuwe wetgeving.

Campagne
Om ondernemers te attenderen op de nieuwe flex-bv is de KNB de campagne ‘Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?’ gestart. Hiermee wil de beroepsorganisatie ondernemers laten nadenken over de rechtsvorm die jaren geleden is gekozen. En of deze nog wel bij de huidige ondernemerssituatie past? De campagne richt zich op ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, zowel startende bedrijven als gevestigde ondernemers. Centraal in de campagne staat de website www.mijnbedrijfsvorm.nl met een online test en praktijkvoorbeelden van ondernemers.
Daarnaast kunnen ondernemers gratis hun statuten laten scannen door de notaris en zijn er in samenwerking met de Kamer van Koophandel speciale notarisspreekuren.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s