Bij lopende trajecten inzake wijziging van statuten en oprichting van besloten vennootschappen is aanpassing van de akten aan de flex-bv gewenst

Daar waar u betrokken bent bij de wijziging van statuten van een besloten vennootschap (bv) of bij de oprichting van een bv, is het gewenst dat de statuten aangepast worden aan het nieuwe flex-bv regime. De reden daarvoor is dat concept-akten die worden gebaseerd op het huidige bv-recht een verkeerd beeld geven van de bepalingen die vanaf 1 oktober a.s. zullen gaan gelden. Voorts kunnen allerlei nieuwe faciliteiten niet worden benut als in de statuten nog bepalingen van oud recht zijn opgenomen.

Ik meen dat op notarissen nu de plicht rust om de betrokkenen bij de oprichting en statutenwijziging van bv’s te wijzen op het nieuwe recht en op het feit dat eerder opgestelde concepten [*] onvoldoende met het nieuwe recht rekening houden.

[*] Overigens zijn er notarissen die in hun concept-akten vooruitlopen op het nieuwe recht. Maar er zijn nog velen die dat niet doen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s